3 redenen om voor een schutting te kiezen 

3 redenen om voor een schutting te kiezen 

Ben je op zoek naar een geheel nieuwe erfafscheiding? Maar lukt het je maar niet om een keuze te maken? Dat is niet zo vreemd. Er is tegenwoordig nou eenmaal veel mogelijk. Wanneer je echter geen flauw idee hebt waar je voor wilt kiezen, dan wordt dit wel direct stukken lastiger. Meestal is het dan een goed idee om voor de veiligste optie te kiezen. Een schutting bijvoorbeeld. Dit is niet voor niets dé populairste erfafscheiding van dit moment. Een schutting biedt tal van voordelen. Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder en ontdek drie redenen om voor een schutting te kiezen. 

1. Heel veel verschillende soorten 

Ben je op zoek naar een erfafscheiding die volledig bij jou en de uitstraling van je tuin past? Dan weet je zeker dat een schutting een goed idee is. Door de enorme vraag hiernaar is het aanbod namelijk ook flink gestegen. Schuttingen zijn tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Kies je voor een schutting van rvg-schuttingen.nl? Dan kies je voor een kwalitatieve schutting in een hout-beton constructie. Doordat het houtwerk niet in direct contact met de grond staat, ontstaat er minder snel houtrot en gaat de schutting veel langer mee.

3 redenen om voor een schutting te kiezen 

Welk materiaal het meest geschikt is? Dat is vooral afhankelijk van wat je hiermee probeert te bereiken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een tijdelijke oplossing omdat je binnen nu en enkele jaren gaat verhuizen? Dan is het niet vreemd als je voor een goedkoper hout kiest. De levensduur is dan wellicht wat korter, maar dit merk je ook in de aanschafprijs. 

Kies je voor een vurenhout beton schutting? Dan weet je zeker dat je hier heel wat jaren plezier van hebt. Een dergelijke kwalitatieve schutting kan met gemak 15 tot maar liefst 30 jaar mee. Een goede investering waar je vervolgens jaren plezier van hebt. 

2. Direct meer privacy 

Sommige erfafscheidingen vergen tijd om te laten groeien. Hierdoor is er nooit direct privacy. Soms duurt het zelfs jaren voordat er echt voldoende privacy is. Dat is niet erg als je hier zelf geen problemen mee hebt, maar veel mensen vinden dit geen prettig idee. Met een schutting is dit gelukkig niet het geval. Zodra deze is geplaatst, geniet je direct van de nodige privacy. 

Vind je enkel een schutting toch een beetje saai en zou je deze graag wat ‘groener’ maken? Dan zou je er ook nog voor kunnen kiezen om er planten aan te hangen. Denk bijvoorbeeld aan een klimop. Dit zorgt bovendien voor nóg meer privacy, omdat kieren en naden hierdoor ook bedekt raken. 

3. Minder wind in de tuin 

Woon je op een hoek of een winderige locatie? Dan is het fijn als je een relatief windvrije plek kunt creëren. Een schutting vangt de wind perfect op. Hierdoor zit je minder op de tocht in je eigen tuin. Ook fijn om bijvoorbeeld een speelhoekje te kunnen creëren voor je kinderen. Hierdoor is het minder koud en kunnen zij sneller genieten van de tuin.