De beste woonverzekering is een passende verzekering

Wil je graag je woning verzekeren, maar weet je niet precies hoe je dit moet doen? Geen nood, het is niet moeilijk om een verzekering samen te stellen waarmee je je spullen en je huis kunt beschermen tegen de gevolgen van het noodlot. Je kunt bijvoorbeeld een Univé woonverzekering afsluiten. We raden je echter aan om ook bij andere partijen te gaan kijken om te zien waar je de beste deal kunt sluiten. Een paar euro verschil qua premie kan namelijk op jaarbasis heel veel geld schelen. Belangrijker is nog dat je kijkt waar je de beste dekking hebt. Hoe uitgebreider je dekking is, hoe minder risico je loopt. Laten we beginnen.

Wat heb je allemaal nodig voor een goede woonverzekering?

Wanneer je een woonverzekering afsluiten wilt, moet je weten wat je nodig hebt. Wat je hoe dan ook moet afsluiten, is een inboedelverzekering. Deze verzekering kun je gebruiken om schade aan je spullen te herstellen. Ongelukjes liggen namelijk altijd op de loer en het is belangrijk dat je in staat bent om deze schade weer te herstellen. Het maakt dus ook niet uit of je een buffer hebt of niet, waar het om gaat, is dat je ook in staat bent om al je spullen in een keer te kunnen vervangen.

Dat vraagt vaak forse bedragen waar je je met een woonverzekering geen zorgen over hoeft te maken. Bovendien biedt een inboedelverzekering meer dan alleen hulp bij schade aan je spullen. Je kunt er namelijk ook schade mee claimen die ontstaan is door het werk van cybercriminelen. Deze kunnen vaak heel veel problemen veroorzaken, maar met een goede woonverzekering zit je altijd goed.

Huis gekocht? Dan moet je altijd een opstalverzekering nemen

Als je een huis gekocht hebt, moet je niet alleen inboedelverzekering nemen, maar ook een opstalverzekering toevoegen. Waarom is dat? Omdat een inboedelverzekering alleen de schade aan de spullen in je huis vergoedt. Je woning valt echter buiten deze polis. Omdat sommige mensen huren, hoeven zij het huis zelf niet te verzekeren. Vandaar dat je verzekeraar deze twee onderdelen gescheiden heeft. Vergeet echter niet als woningeigenaar een opstalverzekering te nemen, want deze polis is onmisbaar.

Schade aan je huis kan namelijk heel snel in de kosten lopen. Denk bijvoorbeeld aan brand. Een klein vuurtje kan al heel veel schade veroorzaken, laat staan wanneer er een grote brand gewoed heeft. Niet alleen het vuur, maar ook de rook en het bluswater kan je huis zwaar beschadigen. Met een goede woonverzekering kun je je woning herstellen en zelfs de vervangende woonruimte betalen. Je verzekering is het vangnet wat je dan hoopt te hebben.

Haal alles uit je woonverzekering met aanvullende polissen

Met een woonverzekering kun je veel problemen voorkomen. Zorg er daarom ook voor dat je de aanvullende pakketten checkt. Hiermee haal je namelijk nog meer uit je verzekering. Zo kun je bijvoorbeeld ook een aansprakelijkheidsverzekering toevoegen. Daarmee kun je ook schade laten herstellen die je per ongeluk aan anderen berokkend hebt.

Heb je nog jonge kinderen? Dan kan het interessant zijn om ook een pakket voor ruitschade toe te voegen. Gaat er dan een keer een bal door de ruit, dan is een telefoontje naar je verzekeraar genoeg om de schade te laten herstellen en uitkeren. Bekijk de mogelijkheden en regel je polis vandaag nog. Je zult zien dat je je verzekering met een paar muisklikken zelf kunt regelen.