Onmisbare items voor de slaapkamer van je kindje!   

Onmisbare items voor de slaapkamer van je kindje!   

Krijgt jouw kindje een nieuwe slaapkamer of wil jij de huidige kamer van je kindje oppimpen? Dan is dit de juiste plaats om inspiratie op te doen! Er zijn vele winkels, zoals intenswonen.nl die een hoop te bieden hebben, waardoor het soms lastig kan zijn om keuzes te maken. Daarom worden hier items gedeeld die je niet kunt missen, zodat dit proces een stuk makkelijk wordt! Er worden vanzelfsprekende items benoemd, maar ook spullen waar je misschien niet aan hebt gedacht. Met behulp van de volgende tips heb jij de slaapkamer van je kindje omgetoverd naar een slaapparadijs!   

Welk bed is geschikt voor mijn kindje?   

Een bed is natuurlijk onbreekbaar binnen een slaapkamer, maar hoe kies je een geschikt bed voor je kindje? Dit doe je als eerste door rekening te houden met de lichaamslengte en -bouw van je kind. Door een bed te kiezen dat 20 cm langer is dan de lengte van je zoon of dochter. Voor de breedte geldt: hoe breder je bent, hoe breder het matras moet zijn. Natuurlijk moet het bed ook passen bij de smaak van je kind. Bezoek dus zeker samen een meubelwinkel. Een andere tip is om sowieso te kiezen voor een bed met opbergruimte. Dit is handig voor het opbergen van speelgoed en andere spullen!   

Onmisbare items voor de slaapkamer van je kindje!   

Waarmee kun je de babykamer versieren?   

Een bedhemel (ook wel een klamboe genoemd) is een must have waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. Het creëert een knusse slaapplek in de babykamer en het is een echte eyecatcher. Het is slim om te kiezen voor een neutrale kleur, zodat het altijd past bij het interieur van de kamer. Ook is het ontzettend eenvoudig om deze in elkaar te zetten. Je krijgt een bijpassende piekstok bij de klamboe geleverd, waardoor je het gemakkelijk kunt ophangen. Hierbij hoef je geen gaten te boren in het plafond of de muur. Dat klinkt toch als muziek in de oren?   

Verzamel de kunstwerken van je kindje op een magneetbord  

Kinderen zijn over het algemeen gek op knutselen. En het is natuurlijk ontzettend leuk om alle knutselwerkjes te bewaren, zodat je kindje het kan terugzien wanneer hij of zij ouder is. Daarom is het heel handig om een speciaal magneetbord te kopen, die je kunt ophangen in de slaapkamer. Naast dat dit een handig item is om alles op te bewaren, is het ook een versiersel om lege ruimtes op de muur op te vullen!   

Koop een kindermeubel en knuffel in een zitzak

Een zachte zitzak in de vorm van een dier is een item dat de kinderkamer helemaal afmaakt! Je kindje kan lekker spelen op deze zitzak, maar ook rustig zitten tijdens het knutselen. En je kind kan er natuurlijk gezellig mee knuffelen. Deze multifunctionele zitzak moet je zeker in huis hebben!   

Onmisbare items voor de slaapkamer van je kindje!   

Dit waren alle onmisbare items voor een baby en kids! Andere items die je eventueel aan de kinderkamer kan toevoegen zijn: een kindervloerkleed, wandplanken, een (houten) bankje en ten slotte een vrolijke kinderlamp.