Tips om je PVC vloer langer mooi te houden

Tips om je PVC vloer langer mooi te houden

Een nieuwe vloer doet wonderen voor je interieur. Als de basis goed is, ziet de ruimte er plotseling weer als nieuw uit. Heb jij een nieuwe PVC vloer bij https://www.parketloods.nl/de-vloeren-specialist.html besteld? Dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Een nieuwe vloer is nou eenmaal een flinke investering. Gelukkig gaat een kwalitatieve vloer jaren mee. Mits deze uiteraard wel op de juiste manier wordt onderhouden. Met goed onderhoud en goed gebruik kun je de levensduur nog meer verlengen. 

Wil jij direct een goede start maken en er zeker van zijn dat jouw nieuwe vloer straks lang mooi blijft? Maak dan gebruik van de volgende tips. 

Op de juiste manier reinigen 

Het grote voordeel van PVC vloeren is dat ze heel gemakkelijk in onderhoud zijn. Ze vragen eigenlijk nauwelijks onderhoud. Maar wees je er wel van bewust dat de vloer intensief wordt gebruikt. Zeker als je kinderen en/of huisdieren hebt. Daarom zal deze regelmatig gereinigd moeten worden om mooi te blijven. Doe dit ook regelmatig, want vuil kan de vloer onnodig beschadigen. 

Probeer de vloer zeker elke dag even snel te stofzuigen. Dit doe je met een zachte borstel. Op die manier voorkom je dat zand en vuil op de grond blijft liggen en vervolgens krassen veroorzaken op de coating. Daarnaast kun je de vloer zeker eens of tweemaal per week dweilen. Houd er wel rekening mee dat je hierbij de juiste producten gebruikt. Veel mensen maken bijvoorbeeld gebruik van allesreiniger, maar dit kan de vloer erg dof maken. De vloer is ook heel goed te reinigen met enkel warm water. Als de vloer sterker vervuild is, zou je eventueel een beetje schoonmaakazijn of een speciale reiniger voor PVC vloeren kunnen toevoegen. 

Maak gebruik van een mat 

Zeker in de woonkamer en de hal kan de vloer snel vervuild raken. Bedenk maar eens hoe vaak je van buiten naar binnen loopt. Op regenachtige dagen betekent dit al snel dat je veel zand en vuil meeneemt. Om over de vieze voetstappen nog maar te zwijgen. Heb je kinderen? Dan is de kans groot dat er dagelijks een hele zandbak aan zand over de vloer wordt gestrooid. Al dit vuil kan krassen veroorzaken op de vloer. Iets wat de levensduur van je vloer enorm kan beïnvloeden. Voorkomen is in dit geval beter dan genezen. Investeer daarom in een goede mat voor de voordeur. Goed je voeten vegen en binnenshuis de schoenen uitdoen, doet wonderen voor de kwaliteit van je vloer. 

Oude stroken vervangen voor nieuwe 

Bestaat jouw PVC vloer uit klikstroken? Dan is het ook mogelijk om oude delen te vervangen voor nieuwe. Wanneer een specifiek deel dus erg beschadigd is geraakt of door de zon is verkleurd, dan kun je je vloer nog wat langer mee laten gaan door simpelweg de plekken te vervangen die niet meer te redden zijn. Houd er wel rekening mee dat er hierdoor soms kleurverschil kan ontstaan.