Verhuizen en je energiecontract: waar moet je op letten?

verhuizen

Verhuizen is een spannende maar stressvolle gebeurtenis. Naast het regelen van de verhuizing zelf, zijn er nog tal van andere zaken die je moet regelen, waaronder je energiecontract. In deze blog bespreken we waar je op moet letten bij het regelen van je energiecontract tijdens een verhuizing.

Waarom is het belangrijk om je energiecontract te overwegen bij een verhuizing?

Bij een verhuizing komen verschillende kosten en verantwoordelijkheden kijken, waaronder ook je energievoorziening. Het is belangrijk om je energiecontract te overwegen om verschillende redenen:

 • Kostenbesparing: Door je energiecontract tijdig te regelen en de juiste keuzes te maken, kun je kosten besparen
 • Voorkom dubbele betalingen: Door je energiecontract goed te regelen, voorkom je dat je zowel op je oude als nieuwe adres voor energie moet betalen.
 • Contractvoorwaarden: Verschillende energiecontracten hebben verschillende voorwaarden. Door je energiecontract te herzien bij een verhuizing, kun je ervoor zorgen dat je het meest geschikte contract hebt voor je nieuwe woning.
 • Duurzaamheidsoverwegingen: Een verhuizing is een goed moment om na te denken over duurzame energieopties voor je nieuwe woning.
verhuizen

Overstappen of behouden: wat is de beste optie?

Bij het regelen van je energiecontract tijdens een verhuizing heb je meestal twee opties: overstappen naar een nieuwe energieleverancier of je huidige contract behouden.

 • Overstappen naar een nieuwe energieleverancier: Dit kan een goede optie zijn als je denkt dat je bij een andere leverancier betere voorwaarden of tarieven kunt krijgen.
 • Huidige contract behouden: Als je tevreden bent met je huidige energieleverancier, kun je ervoor kiezen om je contract mee te nemen naar je nieuwe adres.

Stappenplan voor het regelen van je energiecontract bij verhuizen

Om je energiecontract soepel te regelen bij een verhuizing, kun je de volgende stappen volgen:

 • Tijdig opzeggen of overdragen van het huidige contract: Zorg ervoor dat je je energiecontract op tijd opzegt of overdraagt naar je nieuwe adres om dubbele betalingen te voorkomen.
 • Nieuw energiecontract afsluiten op het nieuwe adres: Vergelijk verschillende energieleveranciers en kies het contract dat het beste bij je past voor je nieuwe woning.
 • Meterstanden doorgeven: Geef de meterstanden door van zowel je oude als nieuwe adres om een nauwkeurige eindafrekening te ontvangen.
 • Controleer de tarieven en voorwaarden: Zorg ervoor dat je de tarieven en voorwaarden van je nieuwe energiecontract goed controleert voordat je het afsluit.

Tips voor een soepele overgang

Tot slot, hier zijn nog enkele tips voor een soepele overgang van je energiecontract bij een verhuizing:

 • Begin op tijd: Begin zo vroeg mogelijk met het regelen van je energiecontract om stress te voorkomen.
 • Vergelijk energieleveranciers: Neem de tijd om verschillende energieleveranciers te vergelijken, bijvoorbeeld via Vastelastenvergelijkers, en kies het beste contract voor je nieuwe woning.
 • Vraag om hulp indien nodig: Als je vragen hebt over je energiecontract of hulp nodig hebt bij het regelen ervan, aarzel dan niet om contact op te nemen met je energieleverancier.
 • Let op verhuisacties van energieleveranciers: Veel energieleveranciers bieden speciale acties aan voor nieuwe klanten die verhuizen. Profiteer hiervan om mogelijk geld te besparen op je energiekosten.
verhuizen

Regel je energiecontract op tijd bij een verhuizing

Het regelen van je energiecontract bij een verhuizing is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je nieuwe woning van energie wordt voorzien zonder onnodige kosten of complicaties. Door op tijd te beginnen en de juiste stappen te volgen, kun je een soepele overgang realiseren.