Verhuizen naar Veldhoven? Dit moet je weten

Verhuizen naar een nieuwe woonplaats is altijd een hoop gedoe, of het nou is voor liefde, werk of zomaar. Veldhoven is de laatste jaren een erg populair stadje geworden om te wonen, het heeft ook veel te bieden. Gelegen in de provincie Noord-Brabant, naast de bruisende stad Eindhoven, combineert Veldhoven een landelijke charme met stedelijke voorzieningen. In deze blog beschrijven we een aantal belangrijke aspecten die je moet weten voor een succesvolle verhuizing naar Veldhoven.

Waarom Veldhoven?

Veldhoven biedt een aantrekkelijke mix van rust en levendigheid. Het staat bekend om zijn groene omgeving, uitstekende onderwijsinstellingen en een actieve gemeenschap. De nabijheid van Eindhoven maakt het een ideale locatie voor mensen die in de technologie- en kennisindustrie werken, vooral met bedrijven als ASML, VDL en Philips in de buurt.

Woonwijken en Huisvesting

Veldhoven heeft diverse wijken, elk met zijn eigen karakter en voordelen:

  • Zeelst: Een van de oudste wijken met een dorps karakter en historische gebouwen. Ideaal voor wie op zoek is naar een rustige woonomgeving met veel groen. In augustus vindt ook ieder jaar ‘Zilst kermis’ plaats. Wanneer de straten in het centrum een groot afgezet feest vormen! 
  • Meerveldhoven: Een levendige wijk met veel winkels, restaurants en andere voorzieningen. Perfect voor gezinnen en jonge professionals.
  • Veldhoven Dorp: Het hart van de gemeente met een mix van oude en nieuwe huizen, en een gezellig dorpscentrum.

Huizen in Veldhoven variëren van moderne appartementen tot vrijstaande woningen, waardoor er voor elk wat wils is. De huizenmarkt is competitief, dus het is verstandig om tijdig te beginnen met zoeken en eventueel een lokale makelaar in te schakelen. Vosters Onroerend Goed in Veldhoven is zo’n makelaar die jou goed van dienst kan zijn in je zoektocht naar een woning in Veldhoven.

Onderwijs en Kinderopvang

Veldhoven heeft een breed scala aan onderwijsinstellingen, van basisscholen tot middelbare scholen en speciale onderwijsvoorzieningen. Enkele bekende scholen zijn:

  • Basisschool De Rank: Bekend om zijn brede aanbod aan extracurriculaire activiteiten en betrokken gemeenschappen.
  • Kempen Campus: Een moderne middelbare school die verschillende leerwegen aanbiedt.

Daarnaast zijn er talrijke kinderopvangcentra en peuterspeelzalen die flexibele opvangmogelijkheden bieden, wat handig is voor werkende ouders.

Werken in Veldhoven

Veldhoven is een belangrijk knooppunt voor de technologie- en kennisindustrie. Het wereldberoemde bedrijf ASML, dat lithografiemachines voor de halfgeleiderindustrie produceert, is een van de grootste werkgevers in de regio. De nabijheid van de High Tech Campus Eindhoven biedt ook veel werkgelegenheid in innovatieve en technologische sectoren.

Vrije tijd en recreatie

Veldhoven biedt tal van recreatiemogelijkheden:

  • City Centrum: Het grootste winkelcentrum van Veldhoven, waar je een breed scala aan winkels, restaurants en cafés vindt. Het heeft een stedelijke look met een dorpelijke omvang.
  • De Heiberg: Een prachtig natuurgebied ideaal voor wandelen, fietsen en buitenactiviteiten.
  • Sportfaciliteiten: Er zijn veel sportverenigingen en faciliteiten, zoals voetbalclubs, tennisbanen en een zwembad.

Bereikbaarheid en vervoer

Veldhoven is uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. De A2 en A67 zorgen voor snelle verbindingen met steden als Eindhoven, Tilburg en Den Bosch. Bovendien zijn er regelmatig busverbindingen naar Eindhoven en omliggende dorpen. Daarnaast is Eindhoven Airport ook heel dicht in de buurt. Voor vluchten binnen Europa kun je daar prima terecht!

Al met al is Veldhoven een heel fijne plek om te wonen. Het grootste nadeel is dat de huizenmarkt erg competitief is en de prijzen hoog liggen. Dit komt door de Brainport met als leidende bedrijf ASML. Het kost je dus misschien wat extra moeite om een woning te vinden, maar het is de investering zeker waard!