Verschillende soorten vloeren die perfect in je woning passen!

soorten vloeren

Als je pas verhuisd bent, zijn er veel verschillende dingen die je moet gaan regelen. Een van deze dingen kan zijn het uitzoeken van een nieuwe vloer. Als je een nieuwe woning hebt, wil je natuurlijk een vloer kiezen waar je lang van kunt genieten. Hiervoor zijn er veel verschillende keuzes te maken. Allereerst is het belangrijk dat je de juiste stijl kiest voor de vloer. Met deze keuze moet je namelijk nog jarenlang leven! Je kunt altijd voor een tijdloze vloer gaan. Kies bijvoorbeeld een Floer landhuis laminaat. Dit past bij vrijwel ieder interieur. In dit blog bericht geven we je graag nog enkele tips!

Een houten vloer leggen 

Als je een nieuwe vloer moet gaan leggen, zijn er veel verschillende keuze die je kunt maken. Een van de vloeren die veel gebruikt wordt in Nederland, is de houten vloer. Deze wordt al sinds de middeleeuwen gelegd en is vandaag de dag nog steeds razend populair. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor houten visgraat vloeren. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Een houten vloer is tijdloos. Dit betekent dat de vloer jarenlang kan blijven liggen, zonder dat deze uit de mode raakt. Je kunt vervolgens gemakkelijk het interieur wisselen. 

soorten vloeren
Een houten vloer is tijdloos

Kiezen voor een laminaat vloer 

Een andere vloer die veel gekozen wordt tegenwoordig, is de laminaat vloer. Deze vloer brengt ook verschillende voordelen met zich mee. Allereerst is de vloer relatief goedkoop. Hierdoor wordt hij vaak gebruikt om in woningen te leggen. Daarnaast is de vloer ook erg stevig, waardoor hij jarenlang mee kan zonder dat hij er slecht uit begint te zien. Wil je een vloer waarvan je zelf het design kunt kiezen? Dan is een laminaatvloer een zeer goede keuze. Er zijn namelijk veel verschillende kleuren en maten waaruit je kunt kiezen bij de laminaat vloer. Tot slot kun je de vloer ook nog eens zelf in verschillende patronen leggen. Hierdoor weet je zeker dat de laminaat vloer goed bij je woning kan passen! 

Een visgraat vloer aanleggen in je woning 

Tot slot is de keuze vaak gemaakt voor een visgraat vloer. Dit is een legpatroon dat tegenwoordig enorm populair is. De visgraat vloer kan gelegd worden met veel verschillende materialen. Veel mensen kiezen voor houten visgraat vloeren, maar je kunt dit ook met laminaat of leggen. Als je een visgraat vloer gaat leggen, leg je de stroken niet horizontaal of verticaal, maar juist schuin. Hierdoor krijg je een zeer mooi legpatroon dat er luxe uitstraalt. Je kunt het legpatroon erg eenvoudig zelf leggen of door een specialist laten leggen. Wat je ook kiest, de visgraat vloer past in vrijwel ieder interieur