Wat zijn de laatste trends op het gebied van tuinmeubelen? 

Wat zijn de laatste trends op het gebied van tuinmeubelen?

Benieuwd naar de tuinmeubeltrends van dit moment? In dit artikel zetten we ze voor je op een rij. Van de populairste materialen en kleuren tot relaxte ligbedden voor buiten. 

Trend 1: Natuurlijke vormen 

Zachte en natuurlijke vormen zijn niet weg te denken uit de tuintrends van dit moment. Denk aan afgeronde hoeken die voor een zachte uitstraling zorgen. Ook tafelbladen met organische vormen, bijvoorbeeld kiezel vormen, zijn geliefd. Ze geven je tuin een mooie ontspannen uitstraling. 

Trend 2: Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid 

De groeiende focus op duurzaamheid en milieubewustzijn zien we ook terug bij tuinmeubelen. Er wordt steeds meer gekozen voor duurzame materialen zoals gerecyclede kunststoffen, FSC-gecertificeerd hout en natuurlijke vezels. 

3: Flexibel en modulair 

Modulaire tuinsets zijn steeds geliefder. Deze sets bestaan uit losse delen, die je zelf kan samenstellen. Zo kan je jouw tuinset helemaal naar jouw wens maken. Deze sets zijn ook lekker flexibel: je kan de opstelling gemakkelijk weer anderen als je je terras anders wilt inrichten. 

4: Ontspanning 

Ontspanning staat centraal. We willen heerlijk tot rust komen in onze tuin. Daar horen luxe loungesets en ligbedden voor buiten bij. Hiermee geniet je nog meer van je buitenruimte. 

5: Meubels met touw 

Als je aan het rondkijken bent voor tuinmeubels ben je ze vast al tegengekomen: tuinmeubelen met touw. Het frame is vaak van aluminium, de zitting wordt van sterk touw gemaakt. Dit geeft de meubels een speelse uitstraling. Het touw kan in verschillende patronen geplaats worden. Verticale lijnen kunnen de hoofdrol spelen, maar je kan ook gaan voor bijvoorbeeld een ruitjespatroon. 

6: Technische snufjes 

Technologische ontwikkelingen blijven elkaar in rap tempo opvolgen. Dat zien we ook weer terug bij de tuinmeubeltrends. Er zijn steeds meer interessante extra’s te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan draadloze oplaadpunten voor mobiele apparaten, ingebouwde speakers en verlichtingssystemen die op zonne-energie werken. 

7: Tuinmeubelen van acaciahout 

Acaciahout wordt gezien als een duurzame houtsoort omdat de bomen snel groeien. Het hout komt vooral uit Azië en staat bekend om zijn mooie kleur en warmte uitstraling. We zien dit hout volop terug bij de tuinmeubelen van dit moment. 

Acaciahout is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en daarom perfect voor buitengebruik. Het hout heeft mooi natuurlijke kleurschakeringen en een duidelijke houtnerf. Dat geeft de meubels veel karakter. Je kan kiezen uit verschillende afwerkingen, die allemaal hun eigen uitstraling aan het meubel geven. 

8: Natuurlijk kleurenpallet 

We omarmen de schoonheid van natuurlijke kleuren. Dat geeft je tuinmeubelen een warme, vriendelijke en rustige uitstraling. Denk aan zandtinten, aardetinten en taupe.