Wil jij graag een passende woonverzekering afsluiten? 

Wil je graag je woning verzekeren, maar weet je niet precies wat je nodig hebt? Je bent niet de enige. Er zijn nog altijd veel mensen in Nederland die niet een goede woonverzekering hebben afgesloten. Dat brengt risico’s met zich mee. Het vervelende is dat je dit vaak pas in de gaten hebt op het moment dat het al te laat is, namelijk wanneer je schade opgelopen hebt. Niet zelden zijn mensen ook in de veronderstelling dat ze goed verzekerd zijn en dan blijkt ineens dat ze maar deels verzekerd waren. Wil je dit alles voorkomen, zorg er dan voor dat je een goede woonverzekering afsluit. Wij laten je zien hoe je dit het beste kunt doen. 

Heel belangrijk: je moet altijd je inboedel verzekeren 

Iedereen die ergens woont, heeft spullen in deze woning staan. Het maakt daarom ook niet uit of deze veel waard zijn of dat ze in je ogen waardeloos zijn: zorg ervoor dat je altijd je inboedel verzekeren gaat. Niet zelden denken mensen dat hun spullen niets waard zijn, maar dan maken ze een denkfout. Het gaat er namelijk niet alleen om hoe je een enkel object in je woning kunt vervangen of herstellen, maar ook of je in staat bent om in een keer je hele interieur te vervangen. Breekt er namelijk een keer brand uit, dan loopt de schade snel op en er zijn maar weinig mensen die deze kosten kunnen ophoesten.

Met een inboedelverzekering kun je contact opnemen met je verzekeraar om deze kosten te drukken. Dat scheelt je niet alleen veel geld, maar ook een hoop stress. Bovendien ben je met een inboedelverzekering ook gedekt tegen cybercrime. Dit kan ook heel veel schade aanbrengen en torenhoge kosten met zich meebrengen. Voorkom dit dus met een polis. 

Moet je altijd een opstalverzekering toevoegen aan je polis? 

Soms denken mensen dat het beter is om geen enkel risico te nemen en dus nemen zij niet alleen een inboedel- maar ook een opstalverzekering. Dat is echter niet een goede aanpak. Of je je opstal verzekeren moet, hangt namelijk af van de vraag of jij het huis waarin je woont gekocht hebt. Heb je een huurhuis, dan heb je geen opstalverzekering nodig omdat dit de verantwoordelijkheid is van de eigenaar van het huis. Wat dekt deze polis dan? Alle schade die ontstaan kan aan de structuur van je woning.

Daarmee wordt niet alleen de woning zelf bedoeld, maar ook elementen zoals bijvoorbeeld je zonnepanelen of je laadpaal. Dat maakt deze polis daarom ook heel interessant / belangrijk voor mensen die hun woning verduurzaamd hebben. Omdat schade aan de woning zelf juist heel duur kan uitpakken, is het daarom van het grootste belang dat je ook een opstalverzekering aan je polis toevoegt. 

Je hebt schade opgelopen: wat moet je nu gaan doen? 

Stel dat je schade hebt opgelopen omdat er brand in je woning is uitgebroken. Je kunt nu contact opnemen met je verzekeraar die iemand zal sturen om de schade op te nemen. Heb je een woonverzekering afgesloten, dan kun je deze gebruiken om tijdelijke woonruimte te huren.

Ook kun je je polis gebruiken om de woning op te ruimen en klaar te maken voor de verbouwing. Ook de kosten van de verbouwing zelf kun je door je verzekeraar laten uitkeren. Je ziet het: een woonverzekering zorgt ervoor dat het probleem dat je reeds had, niet nog groter wordt. Sterker nog: met een goede polis zorg je dat je problemen sneller oplost. Kijk daarom snel even op de site van je verzekeraar om je polis vandaag nog af te sluiten.